четвер, 16 грудня 2021 р.

 Новинки літератури . Грудень 2021


Клейман П. Психологія 101: факти, теорія, статистика, тести й таке інше/ Пол Клейман.- Харків: КСД, 2021.- 240с. 
Коротко про найголовніше, зрозуміло про надскладне, захопливо про професійне! Книга-бестселер американського журналіста, блогера та письменника Пола Клейнмана подарує неймовірне задоволення й познайомить у науково-популярній формі з основами психологічних концепцій та експериментів і з маловідомими фактами з життя видатних учених-психологів. Долучіться до таємниць пам’яті та несвідомого, інтелекту та емоцій, дізнайтеся про типи та причини психологічних розладів та сучасні методи їхнього лікування й про те, що ж таке когнітивний дисонанс, гештальтпсихологія та теорія особистісних рис.

Грей Дж. Марс і Венера на побаченні. Посібник, що допоможе пройти пять  етапів побачень і побудови плідні та тривалі взаємини/ Пер. з англ. Н. Лавської.- Київ: Видавнича група КМ-БУКС.- 2021.- 352с. 

Якщо ви розлучились, якщо припинили взаємини чи, скажімо, одинакуєте довше, ніж вам того хотілося б, не впадайте у відчай, зробіть усі можливе, аби не загубитися в лабіринті стосунків і зустріти ту особливу людину, про яку завжди мріяли.

Досягти заповітної мрії вам допоможу, по-перше, розуміння відмінностей між чоловіками і жінками, а по-друге, опанування надзвичайно корисної інформації, поданої у цій книзі. Прочитайте її, і ви отримаєте: чітке розуміння п'яти етапів побудови взаємин, як-от потяг, невпевненість, ексклюзивність, близькість та заручини; поради стосовно того, як дізнатись, чи підходить вам певна людина; відповіді на актуальні запитання на кшталт "Чому чоловіки не телефонують?" або "Чому деякі жінки вважають за краще залишатися незаміжніми?"; відомості про місця, де найімовірніше можна зустріти свою половинку; настанови з побудови взаємин, сповнених порозуміння та справжніх почуттів.

Книга "Марс і Венера на побаченні" містить безліч практичних вказівок, цікавих технік спілкування і дотепних порад, які допоможуть самотнім людям дослідити, образно висловлюючись, світ побачень, зрозуміти, який вибір можна вважати вдалим, розробити власний алгоритм пошуку супутника життя.

Кавагутті  Т. Доки кава не охолоне: роман/ Тосікадзу Кавагуті пер. з англ. Н. Гоїн.- Харків: КСД, 2021.- 240с. 

У цій невеличкій кав’ярні вже понад століття подають найсмачнішу каву. Тут можна посидіти за філіжанкою цього гірко-солодкого напою, відволіктися від буденних проблем і… вирушити в подорож у часі. Щоб зустрітися з коханим, з яким вас колись розлучили кілометри. Чи отримати лист від чоловіка, який забув про вас через хворобу. Знову хоча б на мить побачитися із сестрою, яка загинула в автокатастрофі. У кожного свої причини побувати в минулому. Проте є умова: встигнути повернутися в майбутнє, доки кава не охолоне…


Гуменюк Н. Плач пересмішниці: роман / Надія Гуменюк. - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2021.- 256с. 

Переламні 1990-і. Юність Нори була сповнена випробувань: зрада батька, безробіття матері, оманливе кохання, бідність, пастка, в яку її заманили торгівці живим товаром. Розум та наполегливість допомогли Норі не просто вижити, але й прибрати до рук бізнес чоловікової родини і стати залізною Норою. А ще був прихований від усіх гріх. Роки мчали стрімголов, помилки минулого лишалися позаду. Але не зникали. Несподівана зустріч з атовцем Левком збурила в пам’яті Нори болючий спогад. Бо тоді, у боротьбі за найвигідніше місце під сонцем, жінка втратила щось значно важливіше... Що поєднує впливову бізнесвумен із простим хлопцем-атовцем? І чому Норі так боляче і водночас так хочеться зазирнути в його очі?..

Сафон Р. К. Вересневі вогні: роман / Карлос Руїс Сафон; перекл. з іспан. І. Шевченко. - Харків: КСД, 2021.- 256 с. 

У цій головокрутці сенс варто шукати в деталях...

У жахливій пожежі, що за незбагненних обставин сталася в Калькутті під час відкриття нової залізничної станції, загинуло кілька сотень дітей. Тоді вогняний привид затято розшукував близнят Бена і Шері. Їх урятував лейтенант Пік ціною власного життя. Минуло шістнадцять років, і демон знову з’явився в місті. Над братом і сестрою нависає смертельна небезпека. Що він таке і що йому від них потрібно? Щоб розгадати цю загадку, близнята мають повернутися до початку. Та спроба розворушити минуле обернеться на жорстоке відкриття, яке приголомшить їх обох, бо книгу життя часом небезпечно гортати у зворотному напрямку…

Мартін К. Від серця до серця/ Кіммері Мартін; пер. з англ. Н. Савчук.- Харків: Віват, 2020.- 384с. 

Серце людини пришвидшено б’ється з різноманітних причин. Деякі з них прекрасні й оптимістичні. Інші ж оманливі й безглузді, і це помічають усі, окрім нас. Та що може змусити забитися частіше серце лікарки-кардіолога? Зеді гадала, що за майже двадцять років дружби вона знає геть усе про подругу Емму. Пам’ятає кожен день навчання в медичній школі, дівочі переживання й нічні теревені. У минулому вони добре знали одна одну. Занадто добре. Одначе тепер, коли в їхнє життя повернувся Нік, колишній наставник, усе змінилося. Його поява нагадала Еммі про те жахіття, що сталося з ними в роки навчання, про те, що мало не зруйнувало життя обох подруг. У присутності Ніка серце Емми, здається, аж вистрибує з грудей. Від щастя чи, може, від страху?..
Джіо С. На добраніч, Джун/ Сара Джіо; перекл. з англ. Ю.Щекет.- Харків: Віват, 2021.- 288 с.

Джун — серйозна й успішна банкірка, яка досягла професійного успіху завдяки витримці й непорушності. Коханню просто нема місця в її житті. Проте жінці дедалі важче підтримувати такий шалений ритм. Коли Джун дізнається, що в спадок від далекої родички Рубі отримала крамницю дитячих книжок, то відразу вирішує її продати. Утім у Сіетлі, куди вона вирушає, щоб організувати продаж, жінка натрапляє на інакше життя, без стресу і паніки, а також дізнається давні сімейні таємниці. Тож чи з’явиться в неї бажання, час і сила зберегти непримітну книжкову крамничку, побудовану ще 1940 року?

Джіо С. Бунгало / Сара Джіо; перекл. з книги англ. Ю. Костюк. - Харків: Віват, 2021.- 256 с.

1942 рік. Доля Енн Келловей уже чітко окреслена — вона заручена з Джерардом Ґодфрі й упевнена, що буде щасливою. Але за кілька тижнів до весілля Енн вирішує разом зі своєю подругою дитинства Кітті піти на фронт медсестрою. Там, на Бора-Бора, вона зустрічає солдата Вестрі Ґріна, і їхня дружба переростає в справжнє кохання. У покинутому бунгало, де колись творив один знаний митець і яке тубільці вважали за прокляте місце, закохані створюють власний маленький світ посеред кривавих баталій. Війна закінчиться, і цим двом доведеться повернутися до колишнього життя й зробити вибір — якщо їм ніщо не завадить бути разом.

Семпл М. Де ти поділась Бернадетт?: роман/ Марія Семпл пер. з англ. А. Лапіна.- Харків: Віват, 2018.- 352с. 

Бі - дівчинка незвичайна, дуже креативна й розумна для своїх 15 років. Це не дивно, бо її тато — один із комп’ютерних геніїв компанії «Майкрософт», а мама… Мама — надзвичайно ексцентрична жінка. Назвала доньку Балакрішна. Замість чепурного будиночка придбала в Сіетлі занедбану будівлю й живе там із родиною. Для вирішення поточних справ найняла віртуальну помічницю з Індії. За відмінне навчання Бі забажала на Різдво сімейну мандрівку в Антарктиду, але за два дні до поїздки її мама зникла. То куди поділася Бернадетт? Бі ні перед чим не зупиниться, вона шукатиме маму всюди…



Бюссі М. Чорні водяні лілії: роман/ Мішель Бюссі пер. з фр. В.Барської.-  Харків:Віват,2019.  400 с.

У Живерні, улюбленому містечку Клода Моне, зазвичай тихому і спокійному, сталося вбивство… В основі сюжету — життя трьох жінок: дівчинки-художниці,молодої чарівної вчительки й старенької пані, яка бачить і знає все. Усі троє геть різні, проте їх об’єднує одна таємниця: вони мріють назавжди поїхати звідси. Та чи так легко покинути свою золоту клітку? До того ж містечком ширяться чутки про викрадені картини Моне, серед яких нібито має бути відоме полотно — «Водяні лілії» у чорних тонах. І на тлі всього цього вирує руйнівна пристрасть…

Макомбер Д Будь-яка мрія згодиться: роман / Деббі Макомбер пер. з англ. І. Гнатковської. - Харків:Віват, 2019.-336с.
Шей занадто любила молодшого брата. Заради нього вона ладна піти на все. І коли Каден захопився наркотиками, дівчина сіла до в’язниці замість нього. Дрю обожнював свою дружину. Родина була для нього всім. А потім він утратив кохану. Усе, що в нього лишилося, — діти. І Шей, яку він випадково зустрів у церкві. Жінка, яка пережила біль утрати і вірила в те, що зможе почати життя заново. У них багато спільного: обоє потребують підтримки та розуміння. Щира дружба поступово переростає в щось значно сильніше. Доки одного дня Каден не повертається, щоб стати на шляху Дрю та Шей. Щоб подолати всі випробування й вибороти право на щасливе майбутнє, герої повинні мати незламні почуття й мету, за яку варто боротися. І для цього будь-яка мрія згодиться.

Кемерон Б. Життя і мета собаки: роман/ Брюс кемерон перекл. Г.Яновської.- Харків: КСД, 2020.- 238с.

Для людини пес — вірний друг на десять, п’ятнадцять років. Проте господар для пса — це все його життя…

Цей пес народився вперше, щоб навчитися стерегтися людей і відчиняти двері. Однак хіба таке може бути призначенням? Юний Тобі піде, щоб повернутися золотистим ретривером Бейлі та зустріти свого хлопчика. У дивному світі людей на них чекають життєві уроки і безліч пригод. Але колись і це життя пса добіжить кінця, щоб… початися знову! Рятуючи, розшукуючи, втішаючи інших, собака знатиме, що колись знайде старого друга. І коли це станеться, зрозуміє: призначення пса — просто бути поряд…

Брюс Кемерон завжди мріяв стати письменником: свій перший «роман» з 26 сторінок він написав у початковій школі, а вже у шістнадцять надрукував оповідання у місцевій газеті. Відтоді кожного дня прокидався на світанку, щоб писати. І досяг небувалого успіху! Його захопливий і зворушливий роман «Життя і мета собаки» став бестселером USA Today, на цілий рік — абсолютним бестселером The New York Times, а 2017-го — новим фільмом кіностудії DreamWorks. Він нагадає «Чорного красунчика» розповіддю про відданість тварини і людини…

Мойєс Д. Щасливі кроки під дощем: роман/ Джоджо Мойєс4 пер. з англ. Д. Петрушенко.- Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2021.- 416с.
Юна Кейт втекла з батьківського дому. Дівчина пообіцяла собі, що ніколи не виховуватиме свою дитину так, як виховували її саму. А потім народилася Сабіна й усе повторилося. Уперте й вибухове дівча з презирством ставиться до своєї матері й засуджує її. Непорозуміння між ними глибшає, поки не перетворюється на прірву. Сабіну відправляють до Ірландії пожити з бабусею, Джой, яку та побачить уперше в житті. Подих старого будинку просякнутий пліснявою та пам’яттю, у ньому сплелися щастя, надія і застарілий біль. Сабіна, Джой і Кейт починають розуміти: щоб упевнено крокувати вперед, не завадить озирнутися на те, що залишаєш позаду.

Мойєс Д. Останній лист від твого коханого : роман Джоджо Мойєс; пер. з англ. Т. Заволоко . - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2021.- 400 с. 

У пошуках цікавого матеріалу, молода журналістка на ім’я Еллі натикається в архіві на старі листи, написані палким закоханим чоловіком. Слова в листі настільки щирі та зворушливі, що вона вирішує відшукати ким вони були написані та кому призначалися. Але Еллі не могла й подумати, що поки буде шукати чуже кохання, знайде своє.
А за півстоліття до цього молода аристократка Дженніфер потрапляє в автокатастрофу, яка забрала у неї пам’ять. Вона погано пам’ятає своє життя до аварії та відчайдушно намагається дізнатися, хто надсилав їй любовні листи, підписавшись загадковою літерою «Б». Чи вдасться їй дізнатися правду та повернути втрачені спогади?.. Так книжка «Останній лист від твого коханого» стала історією двох жінок, які шукали любов...

Ферранте Е. Брехливе життя дорослих: роман / Елена Феранте
 пер. з іт. М. Прокопович.- Харків: КСД, 2021. - 352с. 

Джованна росла з переконанням, що в неї ідеальні батьки, які обожнюють її та одне одного. Аж раптом вона почула, як батько порівнює її зі своєю ненависною сестрою Вітторією. Як таке може бути? Ця жінка — монстр, ганьба та ворог їхньої родини. Тепер дівчинка прагне зустрітися з нею, аби впевнитися, що не має нічого спільного з тіткою. Це знайомство відкриває Джованні певні сімейні таємниці і таке чуже, поки що не зрозуміле життя дорослих. Зрада, розчарування в батьках, перше кохання, сексуальний потяг та пристрасне бажання любити — рідний Неаполь перетворюється для неї на поле битви, місце особистих перемог і поразок. Джованна прагне віднайти правду. Але чи варто шукати її у світі дорослих, які вчать дітей не брехати, але постійно брешуть одне одному?
Кінг С. Та, що породжує вогонь: роман / Стівен Кінг: пер. з англ. А. Рогози.- Харків: КСД, 2021.- 512с.

Це почалося, коли юні Енді та Вікі, шукаючи підзаробіток, взяли участь у тестуванні таємничого препарату. Після експерименту вони відкрили в собі екстрасенсорні надздібності. Згодом у пари народилася дівчинка Чарлі. У дворічному віці вона спопелила іграшкового ведмедика самим лише поглядом. Донька отримала від батьків новий, особливий дар — пірокінез. Тепер Чарлі загрожує небезпека. Вона — дамоклів меч, і не лише для оточення, а й для власної родини. Урядова організація, що колись провела зловісний експеримент за участі батьків Чарлі, хоче заволодіти дитиною з такими суперздібностями. І зовсім не з метою допомогти. Чарлі — ідеальна зброя. А зброя має виконати своє вбивче призначення...

Кінг с. Що впало, те пропало: роман/ Стівен Кінг, перекл. з англ. В. Михалюка.- Харків: КСД, 2021.- 448 с. 

В інтернет-магазині Book24 можна в лічені хвилини замовити книгу Що впало, те пропало в режимі онлайн і отримати її вже за декілька днів. Завдяки нашому сервісу, ви дуже скоро станете власником обраного видання, адже ми здійснюємо продаж книг за доступними цінами і гарантуємо адресну доставку замовлень по Україні (в Київ, Харків, Дніпро, Львів, Запоріжжя та інші міста). У нас на сайті можна прочитати відгуки покупців, ознайомитися з коротким змістом книги, переглянути фото. Порівнявши вартість книги, яка вас зацікавила, з ціною в стаціонарному магазині, ви переконаєтеся, що у нас кращі умови продажу.


Одрейн Е. Що не так з моєю матірю: роман/ Ешлі Одрейн; пер. з англ. О.Гординчук.- Харків: КСД, 2021.- 304с.
Блайт завжди знала, що материнство не для неї. Але коханий чоловік Фокс мріяв про дитину. І народилася Вайолет. Чужа та потайна, вона любила тільки тата і відверто неприязно ставилася до мами. Блайт переконувала себе, що це не так. Проте згодом жінка із жахом стала помічати, як жорстоко Вайолет поводиться з іншими дітьми, причому її дії були продумані й розраховані. Фокс запевняв, що Блайт усе вигадує. Може, жінка божеволіє і їй усе це ввижається? Може, вона погана мати? Ці страхи начебто притлумило народження сина — її найбільшої радості. Поки не стається непоправне. Блайт усвідомлює, що не в змозі більше виправдовувати доньку. Як і себе саму...

Цикіна Г. Остання крапля: роман / Галина Цикіна .- Харків: КСД, 2021.- 240с. 

Протаранивши паркан сусіда, Вероніка очікувала на крики й вимагання компенсації. Але найгіршим виявилося не це. У чужому дворі вона натрапляє на труп жінки — старої Антоніни. Баба Тоня встигла напакостити багатьом, і серед підозрюваних опиняється навіть її син Антон. Цей неприємний чоловік не ладнав з матір’ю і полюбляв знущатися зі своєї дружини. Він не спинився б і перед убивством. Поки Вероніка намагається відшукати докази його вини, сусідів щоночі лякає таємнича жінка в білому. Що ж коїться на тихій вулиці звичайного селища?


Кініллі Т. Список Шиндлера/ Томас Кіннілі перекл. з англ. Г. Яновської .- Харків КСД, 2021.- 432 с. 


ЙОГО ім & # 39; я відоме усьому світу и Вже давно стало назівнім. Оскар Шиндлер. Людина, яка довела, что можна здійсніті справжнє диво - подарувати життя ... & nbsp; Даті шанс на порятунок тоді, коли сподіватіся вже нема на що ...

На качана Другої Світової німецький підприємець Оскар Шиндлер відкрів у Польщі фабрику, на Якій віроблялі емальованій посуд. І ця фабрика, де працювала євреї з гетто, стала для них немов Ноєвім ковчегом ...

Коли Було ухвалено решение про знищення краківського гетто, Шиндлеру неймовірнімі зусилля удалось вівезті своих робітніків и захістіті їх від жаху табору смерти Аушвіцу.

ВІН урятував почти 1300 євреїв. Більше, чем будь-хто за всю Історію найстрашнішої в історії людства Війни ...
Роздобудько І. Шості двері. Роман/ Ірен Роздобудько.- 3-тє вид. - Київ: Нора-Друк, 2020.- 192 с. 
У ранньому дитинстві вона намалювала на стіні двері й несподівано… увійшла в них, уявивши собі вихід в іншу реальність. Відтоді життя багато разів намагалося зламати її: сповнена трагедійними подіями юність, загибель кращого друга, зрада, врешті — кар’єра і гроші… Та в найскладніші миті життя вона малювала на стіні двері й проживала ще одне коло реальності, яка не відступає від нас навіть у снах.




Стрелекі Дж. Третій візит по кафе на краю світу / Джон П. Стрелекі; пер. з англ. М. Пухлій. - Харків: Віват, 20241.- 128с. Кафе на краю світу допоможе тим, хто заблукав. Гроза й буря зводять двох таких подорожніх — Джона і Ханну. Востаннє Джон був у цьому закладі десять років тому. Тепер він уже не наївний юнак, а людина, якій доводиться миритися з плином часу.
Ханна ж тут уперше; їй п’ятнадцять, і вона поки що боїться відповідати на запитання в незвичному меню: «Чому ви тут?», «Чи боїтеся ви смерті?», «Чи вдоволені ви?». І Джонові, і Ханні, і читачам випаде нагода замислитися й переглянути свої відповіді на них. Віднайти себе, зрозуміти, що з часом пріоритети змінюються, прийняти все, що підносить нам життя, та мати сили зіткнутися з найболючішими темами — ось що дарує своїм відвідувачам кафе.
Сподіваємося, ви ознайомилися з меню і вже готові замовити смачну відповідь на те, що давно вас турбує...


Саліпа О. Зламані речі / Ольга Саліпа.- Харків: КСД, 2021.- 256 с. 

Регіна виросла в дитбудинку. Не потрібна нікому, зайва в цьому світі, вона пізнала чимало поневірянь. Марія — донька заможного керівника, в якої завжди були дефіцитні захцянки та дорогі іграшки. Але на п’ятнадцятий день народження дівчини сталося страшне: батьки загинули в автокатастрофі. Марія опиняється в дитбудинку, де знайомиться з Регіною. З’єднані горем, сирота від народження й колишня багатійка стануть там найліпшими подругами. Обидві згодом пізнають біль зради. Обидві вистраждають своє право на любов і спокій. Але тільки одній із них вирішувати, чи заслуговує на щастя інша...
Стрелекі Дж. Повернення до кафе на краю світу/ Джон П. Стрелекі; пер. з англ. М Пухлій.- Харків: Віват, 2021.- 304с.
 Він заблукав і потрапив у маленьке затишне кафе «Чому ви тут?». Чоловік провів там усю ніч і полишив це місце з новим поглядом на сенс буття загалом і на своє життя зокрема. Джон дуже здивувався, коли десятьма роками пізніше знову опинився в цьому кафе. От тільки цього разу в меню були три нові запитання. І відповісти на них уже мала Джессіка— випадкова відвідувачка, яка втратила життєвий орієнтир. Час, проведений у кафе, надихає Джона і Джессіку заглибитись у себе,звіритись зі своїми цінностями й жити справжнім та насиченим життям. Події, описані в цій книжці, повертають читачів у те місце,де завжди є смачна їжа і де ставлять запитання, які спонукають замислитися про найважливіше. Тож улаштовуйтеся зручніше й насолоджуйтеся поверненням до кафе на краю світу.

Ондатже М. Світло війни / Майкл Онтадже перекл. з англ. А. цвіри.- Харків: Віват, 2020.- 272 с.
1945 рік. Лондон поступово оговтується від жахіть війни. Чотирнадцятирічний Натаніель та його сестра Рейчел вражені звісткою про від’їзд батьків до Сінгапуру. Їх залишають на підозрілого чоловіка на прізвисько Бражник, у якому діти вгадують злочинця. Вихователь нехтує своїми обов’язками. Тепер домівку відвідують загадкові особи з темним минулим, ексцентричні чоловіки й жінки, які кожен на свій лад «виховують» брата із сестрою. Та чи ці люди насправді є тими, за кого себе видають? І чи зможуть вони розвіяти самотність, у якій зростають діти? Уже дорослим Натаніель мандруватиме лабіринтами спогадів, реальності та уяви, щоб пояснити все, чого він тоді не розумів, щоб по ниточці сплести химерну історію, яка так схожа на правду…

Джувелл Л. І тоді вона зникла / Лайза Джувелл; пер. з англ. С. Мокрої.- Харків: Віват, 2020.-304с. 

Напружений драматичний роман про силу материнської любові, прощення й зцілення після втрати найдорожчого. П’ятнадцятирічна Еллі Мек — наймолодша дитина в родині, кохана дівчина та амбітна учениця. Аж раптом вона зникає — безглуздо, без пояснень, тим самим перекинувши життя близьких догори дриґом. За два роки дівчину припиняють шукати, адже, за версією поліції, Еллі втекла з дому. Однак її мати Лорел вважає інакше. Від моменту зникнення Еллі минає десять років. Поліція знаходить її рештки. Остання надія дізнатися, що з нею сталося, майже згасла. Проте одного дня, коли Лорел знайомиться з харизматичним чоловіком і його дев’ятирічною дочкою Поппі, події минулого спливають у її пам’яті. Адже маленька Поппі неймовірно схожа на загиблу Еллі.

1 коментар:

  1. How to deposit $10 and play roulette - Casino Guru
    This page will show you the steps you can take bwin to 바카라마틴 make a minimum 일반인 후방 deposit in 바카라작업 Roulette, 먹튀 Roulette, and many more casino games.

    ВідповістиВидалити