пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

Міжнародний День волонтера

 У всьому світі 5 грудня відзначають міжнародний День волонтера, який був заснований ще в 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН.  В сучасній Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 році, хоча у нас волонтерство закладене на  генетичному рівні .  Згадаймо лише багатовікову традицію українців громадою допомагати односельцям у скрутну хвилинну, побратимство – духовне споріднення та взаємодопомога як явище козацької культури та ін.

Найпотужніший вияв вололонтерства у нашій країні відбувся у 2014 році, під час Революції Гідності. Люди жертвували усім: часом, грішми, часто здоров’ям і життям. Величезний тягар турбот винесли на собі волонтери у війні з російським окупантом. Волонтери добровольцями йшли на фронт, збирали допомогу, везли на передову все, що могли, приймали біженців, здавали кров, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували їжу.

Та волонтерство, як один із напрямків благодійності, багатогранне. Це і допомога одиноким немічним людям, сиротам, людям, які потрапили у складні життєві обставини, це і опіка над безпритульними тваринами та багато іншого.

 У читальному залі Золочівської міської  бібліотеки ім. І.Франка до Міжнародного дня волонтера оформлена книжкова  презентація: «Їхня  зброя  добро  і милосердя». Запрошуємо до читання!


 А Ви, дорогі волонтери, прийміть щиру вдячність за вашу працю, за сміливість, наполегливість, за вміння розпізнати потреби людей і вчасно допомогти, за ваші палкі серця, що зігрівають людські душі.

Нехай ваше добро повертається до вас сторицею!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар