суботу, 21 січня 2023 р.

День Соборності України

Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності.
В далекому 1919 році саме в цей день Директорія Української Народної Республіки проголосила Акт Злуки всіх українських земель в єдину Українську державу.
Офіційно це свято встановлене Указом Президента України «Про День Соборності України» від 13 листопада 2014 року № 871.

Сьогодні Україна продовжує боротьбу за свою свободу та незалежність. Соборність залишається першочерговим завданням на порядку денному національних цілей. Цілісна, незалежна Україна – це звільнення від загарбників та повернення окупованих територій Криму, Донеччини та Луганщини, Запоріжжя та Херсонщини.
Віримо, що все подолаємо та відновимо нашу країну!

Цьогорічна кампанія до Дня Соборності України проходить під гаслом «Україна соборна. Разом до Перемоги!».
З нагоди свята у Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка оформлено історичну панораму під назвою «Соборній Україні слава нині і повік», яка розкриває перед читачами віхи історії нашої держави, знайомить з тяжким та тернистим шляхом українського народу до незалежності, соборності та єднання всієї нації.

Ми запрошуємо завітати до бібліотеки і ознайомитися з представленою літературою, що висвітлює тернистий шлях України до соборності .

Читаємо та перемагаємо!


Немає коментарів:

Дописати коментар