четвер, 12 вересня 2024 р.

Гурман-панорама «Національна кухня як елемент української культури»

 Відомо, що у світі існує безліч народів і у кожного своя кухня та свої рецепти для приготування страв. Національна кухня кожного окремого народу світу – це окремі кулінарні королівства, які цікаво досліджувати. Кожен народ має власні традиції, власну історію і, звичайно ж, свої особливості національної кулінарії.

 Золочівська міська бібліотека ім. І. Франка підготувала для вас  гурман-панораму "Національна кухня як елемент української культури".

  Адже народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво; це неоціненний здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати.

  Українська кухня складалася протягом віків і з давніх часів відзначалася різноманітністю страв, високими смаковими та поживними якостями. Борщі і пампушки, вареники і галушки, ковбаси і печеня, напої з фруктів і меду відомі у всьому світі. Українській кухні властиві різноманітність використовуваних продуктів та комбінування кількох видів теплової кулінарної обробки (смаження, варіння, тушкування, запікання). Так, лише способів варіння борщу понад тридцять, а до його складу входить близько двадцяти найменувань продуктів.


  Кожному з етнографічних районів України властиві свої особливості кухні, зумовлені географічними умовами і національними традиціями. .

Щоб дізнатися більше про українську національну кухню запрошуємо до Золочівської міської бібліотеки.






Немає коментарів:

Дописати коментар