вівторок, 26 квітня 2016 р.

До 30-річчя Чорнобильської катастрофи

26 квітня 1986 року, тридцять років тому, сталася жахлива трагедія на Чорнобильській АЕС, масштабна катастрофа, яка згубила життя багатьох тисяч людей. багато людських доль обпалила своїм смертоносним сяйвом Полинова зоря, як зазвичай називають цю аварію. Час невблаганний... спливають роки, сплітаючись у десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії залишається величезним горем для нас, українців.
В читальній залі  Золочівської ЦРБ ім. І.Франка відбулася година пам'яті "Зірка "полин" над Україною" . На зустріч з користувачами прийшов ліквідатор-чорнобилець, учасник сумнозвісних подій - золочівянин Чорнобай Р.І.  Він, один із тих багатьох, хто закрив собою смертельну загрозу у перші місяці ліквідації катастрофи.


/Files/images/chornobil/IMG_0849.JPG

/Files/images/chornobil/IMG_0863.JPG

        Сьогодні, у день пам'яті, з сумом згадував побратимів з якими працював у складних умовах 30 років тому, і тих, у кого Чорнобиль забрав життя.
        Мимоволі хочеться гукнути: Люди! Схаменімося! Дзвони Чорнобиля б'ють на сполох! І, як писав Хемінгуей, не питайте, по кому подзвін. По кожному з них
О Боже Великий, наш Боже, наш Боже!
Дай певність на радість, умнож наші сили,
Аби підняли ми обпалені крила,
Щоб швидше минувся час лиха й випроби,
Щоб змився дощами пекельний Чорнобиль...

Немає коментарів:

Дописати коментар