середу, 12 жовтня 2016 р.

"Герої на всі часи"


Усім, хто впродовж тисячоліть ніс прапор боротьби за Україну! Усім, хто не скорився ворогові і не впав духом, несучи тяжкий хрест боротьби, не зрадив, вистояв, умер, залишившись безсмертним! Усім, хто і сьогодні кладе на вівтар власне життя за право жити вільними у своїй державі - рідній Україні! Усім, хто гордо несе звання захисника Вітчизни - присвячується.

***********
Т.Б.Тихонова Н.В.Каркулевська. Заради життя. / Т. Тихонова, Н. Каркулевська. - Львів, 2015. - 55 с.
/Files/images/1/v/завантаження.jpg
Книга вийшла в світ до річниці загибелі В.Бахура та ще 48-ми військовослужбовців,які через авіакатастрофу літака Іл-76 спричинену терористами ЛНР пішли у безсмерття.
***********
Вклоняємось доземно українському / К.: Народна армія, 2014. - 192с.
/Files/images/1/v/e7a086b7b67af9150c15e6705a67703ce413afa9.jpg
У нашому світі тільки ті вартості мають майбуття, за які людина готова боротися, які вона рішуче готова захищати, жертвуючи найдорожчим - життям. Серед цих цінностей перша - Україна, наш мудрий народ, наша щедра земля. Тому й постали в час смертельної небезпеки українські солдати, аби вигнати ворога зі своєї землі. Хто вони, захисники України? Яку ціну платять, виконуючи професійний обов'язок ?
За кожною історією - справжній герой, який самовіддано любить і служить своїй Батьківщині, віддаючи всі свої сили і своє життя для добра Українського народу: його свободи і державності, могутності і процвітання. На прикладах таких захисників Вітчизни виховуватимуться прийдешні покоління українців.
В книзі також опубліковані вірші та дитячі листи до наших військовослужбовцівз подякою за їхню хоробрість, мужність, побажання миру, добра та непохитною вірою та надією у перемогу.
***********
Воловець Левко Іванович. З Україною в серці [ Текс]: поетична збірка/ Л.І. Воловець. - Львів: СПОЛОМ, 2015.- 108с.
В основномукнижки лягло все виболене і вистраждане автором протягом його життя, а також сучасна боротьба народу проти неспровокованої агресії путінської Росії.
Ліричний герой збірки бореться проти окупантів як зброєю, так і правдивим словом, бо коли наростає гарматний вогонь, музи не можуть мовчати. Для широкого кола читачів.
************
Небесна сотня / упоряд. К. Богданович, Х. Бондарева, Ю. Бухтоярова та ін.; упоряд.: О. Трибушна, І. Соломко; передмови Патріарха Філарета, о. Г. Коваленка, о. Святослава; худож.-оформлювач Л. П. Вировець. - Харків: Фоліо, 2014. - 206 с.
/Files/images/1/v/148877576.jpg
Це книга-реквієм. Книга-посвята тим учасникам Революції гідності, які віддали найцінніше — своє життя — заради того, аби Україна та всі ми встали з колін. Щоб почали змінювати свою державу, а наші діти та онуки дістали змогу жити в іншій країні. Герої цієї книги — звичайні люди з різних куточків нашої держави. Вони дуже різні — заробітчани, науковці, підприємці, вчителі… Якби не Майдан, вони б ніколи не зустрілися. Це він об’єднав їх, зробив побратимами та «воїнами світла». ??Ця книга була написана заради того, аби пам’ять про величезну самопожертву героїв Небесної сотні назавжди залишилася в серцях українців. Вона — німе нагадування всім нам про те, якою ціною ми здобули свободу та новий шанс для своєї країни стати справжньою європейською державою.
*************
Рудневич М. Я з небесної Сотні:повість/Марко Рудневич.-К.:А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2014. - 182 с.
/Files/images/1/v/2.jpeg
Марко Рудневич "Я з небесної Сотні" - це книга про Майдан. У центрі повісті історія 19-річного студента Макса із Сміли, який розповідає про своє навчання, однокурсників, родину, про свою кохану дівчину Іванку. Але стається Майдан, і Макс зі своїм другом їде до Києва. Ви згадаєте і переживете ті тривожні лютневі дні, і ще довго пам'ятатимете простого хлопця зі щирою душею - Макса зі Сміли.
**************
Руф Ю. На зламі епох. Збірка націоналістичної поезії. - Львів: Видавничий дім "Панорама", 2016. - 144с.
/Files/images/1/v/eEfoIg0lIFM.jpg
На зламі епох - авторська збірка націоналістичної поезії, яка містить вірші, написані впродовж квітня-грудня 2015 року, та вибрані твори, опубліковані у збірках "Багряна лірика" (2012р.), "Голос крові" (2013р.), "Час революції" (2014р.), "Голос барикад і бліндажів" та "Відлуння свинцевих громовиць" (2015р). Тематика творів охоплює національно-визвольну боротьбу українського народу, свідками та учасниками якої ми з початку Революції Гідності, а також славне минуле нашої Батьківщини. Вірші, що увійшли до книги, автор розглядає як своєрідну римовану пропаганду. Книгу опубліковано в межах літературно-просвітницького проекту "Дух нації"
**********
Филипчук З. День і ніч навколо багаття Львів: "Апріорі", 2015. - 204 с.
/Files/images/1/v/image_142568_1.jpg
Час іде стрімко. І вже те, що відбувалося не так давно на наших очах, сьогодні стає історією. Саме такі події - зима 2014 року в Україні - описуються в новій книзі. Автор перебуває в гущі народу, що вийшов виборювати свою людську гідність, і через його думки, погляди, переживання, діалоги з ближніми спостерігається суть життя - від найостаннішого злидаря-безхатченка до найперших багатіїв при владі, що пнуться керувати планетою. Для широкого кола читачів.
***********
Базів Василь. Армагеддон на Майдані.–К. : Український пріоритет, 2014.–160 с.
/Files/images/1/v/index1.jpg
Безпощадне у своїй невідворотній сповідальності та всепоглинальне за своїм гостросюжетним магнетизмом Письмо автора справляє на читача вулканічне потрясіння, як і сам феномен Майдану на самосвідомість сучасного землянина. На смисловому тлі подається документальна маловідома історія про те, що і як призвело до Повстання, котре стало безпрецедентним актом кривавого вознесіння із провалля гуманітарно-кримінальної катастрофи для майже 50-мільйонного людського згромадження в центрі Європи. Водночас всенародний Бунт Гідності став прологом до визвольної війни — у супрязі з усім прогресивним світом — древньої Нації проти планетарної загрози земній цивілізації, яка постала перед очманілим людством осатанілими ордами московських варварів, що виринули на полях глобальної епохи із темних віків.
**************
Сергій Лойко. Аеропорт . К.: Брайт Стар Паблішин, 2016. - 344с.
/Files/images/1/v/index.jpg
Дія роману починається в Аеропорті й розгортається похвилинно протягом останніх п’яти днів понад 240-денної облоги. Хоча роман заснований на реальних фактах, усі персонажі – плід художнього вимислу, як і назва Аеропорту.
Маленький український гарнізон Аеропорту денно й нощно відбиває атаки супротивника, який значно переважає його у живій силі й техніці. Але тут, у цьому зруйнованому до підвалин Аеропорті, підступні й жорстокі вороги зіштовхуються з чимось неочікуваним і неймовірним. Із кіборгами. Вороги самі так назвали захисників Аеропорту за їхню нелюдську живучість та впертість приречених. Кіборги, своєю чергою, ворогів прозвали орками.
Разом із кіборгами в Аеропорті перебуває американський фотограф, який через низку причин переживає цю необов’язкову війну як особисту драму. Його очима, наче в калейдоскопі, в перервах між боями в Аеропорті читач також побачить усю історію того, що об’єктивні історики назвуть не інакше як російсько-українською війною.
«Аеропорт» – це не хроніка, не розслідування, не літопис. Це художній вимисел, заснований на реальних фактах. У книзі багато персонажів, багато переплетених драматичних сюжетних ліній. Роман не тільки і не стільки про війну. Він і про любов, про зраду, пристрасть, ненависть, лють, ніжність, відвагу, біль і смерть. Іншими словами, про наше сьогоднішнє й учорашнє життя.
**********
Процюк С.Під крилами великої Матері. Ментальний Майдан/ Степан Процюк. - Брустурів: Дискурсус, 2015. - 240 с.
/Files/images/1/v/11106518_945710822114395_2040776779_n_.jpg
По-перше, цей роман суспільно-історичний — торкається подій Євромайдану. Головний герой хоче, але через хворобу тіла не може бути на Майдані. Чому він так болісно це сприймає? Чого бажає?
Новий роман Степана Процюка — це свідомість доби в "хірургічному" розрізі. Усі нутрощі — напоказ. Моторошно? Звісно! Але тільки так кожен може зрозуміти, чому він такий... Чому на одному плечі сидить невидимий "мамай", а на іншому "ватник"?
***********
Кокотюха А. Вогняна зима: роман/Андрій Кокотюха; передм. Ю.Луценка.- Харків: Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2015. - 352 с.
/Files/images/1/v/74673.jpg
Події зими 2013–2014 років змінили життя країни та життя кожного українця. В історії нашої держави вони залишаться під назвою Революція гідності.
Новий роман Андрія Кокотюхи — це складна мозаїка емоцій, що вирували і на Майдані, і в Маріїнському парку, і навіть під шоломом бійця «Беркута». Що ж спільного поміж бізнесменом, студентом, продавцем косметики, тітушкою і беркутівцем? Паспорт громадянина України і те, що за збігом обставин усі вони опинилися у вирі «вогняної» зими?
Ні. Їх єднає межа «не-повернення», адже ті, хто виживе, уже ніколи не будуть такими, як раніше.
********
Маргарита Сурженко "АТО: історія зі Сходу на Захід". - Брустурів: Дискурсус, 2014. - 84 с.

/Files/images/1/v/9786177236152-500x500.jpeg

Для когось АТО - просто три букви. Для когось - справжнє випробовування. Що зробили б ви, якби одного дня залишились без нічого? Чи змогли б знайти в собі сили боротися далі, бо рідне місто виштовхнуло вас зі своїх обіймів і змусило починати все заново?
Герої цієї книги, вже маючи певні здобутки в житті, опинились на новому старті, тримаючи в руках лише невеликі рюкзаки. Молоді люди залишили місто, яке було для них уособленням упевненості та стабільності. Позаду - робота, налагоджене життя, власне житло й така обожнювана зона комфорту. попереду - невідомість і Україна, якої вони ніколи по-справжньому не знали. Із собою вдалося небагато: свої мрії, страхи, стереотипи, комплекси, віру й надію. Саме це й стало їхньою цеглою для фундаменту нового життя, їхньою зброєю для боротьби із випробовуваннями. А ще - спорідненість із рідною землею, зі своїм народом, всю велич і благородство якого вони тільки почали пізнавати. Чим закінчились пригоди героїв, дізнаєтесь, прочитавши цю книжку.
**************
Талан С. Оголений нерв : роман / С. Талан. Х. - : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. – 544 с.
/Files/images/1/v/завантаження (1).jpg
Мирне й спокійне життя, міцна родина, вірні друзі... Усе, що здавалося непохитним, перевернулося догори дном. Війна роздирає навпіл усі зв`язки, і рідні люди й вірні друзі стають ворогами...
Кілька місяців 2014 року Сєвєродонецьк перебував під владою ополченців. Цей короткий проміжок часу став нездоланним для родини Насті Агафонової. Син, запальний прихильник Майдану і патріот України, боротиметься із сепаратистами, а дочка — вступить до ополчення... Так само розійдуться й шляхи друзів Геннадія, нерозлучних змалечку хлопців. Бо війна проходить і по родинах, і по душах..

Немає коментарів:

Дописати коментар