пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Фестини "НАШІ"

2016-10-21

21 жовтня 2016 року у Золочівській районній бібліотеці ім. І. Франка з нагоди 160-ліття від дня народження Івана Франка та 100-ліття від дня його смерті, до 205-річниці від дня народження Маркіяна Шашкевича розпочалися ЗОЛОЧІВСЬКІ ФЕСТИНИ “НАШІ”.
Відкрила захід заступник керівника апарату – начальник відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Золочівської райдержадміністрації Ольга Боса.«Вельмишановне товариство, дорогі друзіі прихильники високого і прекрасного мистецтва. Ми вітаємо Вас у рамках фестивалю «Наші». Наші, щось таке дуже приязне, родинне і таке дуже близьке. Можливо навіть не за генетичним кодом, але за якоюсь такою невидимою субстанцією, яка називається душею. А ця душа, своєю чергою, має хист і вміє творити високе мистецтво. Сьогодні ми розпочинаємо ці золочівські фестони «Наші» із цих достойних трьох митців, а це - Михайло Голютяк, Володимир Дідула та Леся Скішляк. Це справжні особистості, які творять мистецтво не в контексті Золочева, а в контексті України і світу. Тому що полотна і роботи наших митців є в колекціях не тільки українців, але й за кордоном, ними пишаються і милуються», - сказала Ольга Боса.Зустрітися з громадськістю прийшли відомі НАШІ художники – це Михайло Голютяк, член національної спілки художників України; Володимир Дідула, член національної спілки журналістів та письменників України та самобутня золочівська майстриня Леся Скишляк, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України.Під час зустрічі митці розповідали про своїх вчителів, наставників, перші спогади про перші роботи, навчання.Багато запитань золочівської молоді було до Лесі Скишляк, адже її роботи – це не тільки реальне переплетіння глиняних стрічок і косиць, але й переплетіння мистецьких історичних епох: в творах поєднуються диспропорції язичництва, пластичність античності, загадковість та витонченість європейського середньовіччя, українська етнографія. В роботах багато християнської символіки: риби, хрести, янголи, виноградна лоза. Сплетінням матеріалу майстриня закомпоновує в керамічну форму філософську думку, християнську легенду, народну пісню. Це чудернацьке переплетення мистецьких стилів в поєднанні з авторською технікою виконання справляє на глядача дивовижне враження.
/Files/images/festini/IMG_2670.JPG
/Files/images/festini/IMG_2668.JPG
/Files/images/festini/IMG_2669.JPG /Files/images/festini/IMG_2679.JPG /Files/images/festini/IMG_2680.JPG
22 жовтня в районній бібліотеці відбулася зустріч з нашими військовими, які пройшли крізь пекло війни: Любомир Москвою, Павлом Дунайським, Володимиром Дмитрівим, Андрієм Чинарйовим, Володимиром Сукмановським, військовим капеланом о. Михайлом Сукмановським, волонтерами Ярославом та Іриною Довганями, Марією Салабай. Вела зустріч активний волонтер, депутат обласної ради Мирослава Бабінська.
Учні музичної школи подарували військовослужбовцям програму "Словом, мелодією, барвами - для вас".
/Files/images/festini/IMG_2693.JPG /Files/images/festini/IMG_2694.JPG /Files/images/festini/IMG_2697.JPG /Files/images/festini/IMG_2702.JPG /Files/images/festini/IMG_2706.JPG /Files/images/festini/IMG_2710.JPG /Files/images/festini/IMG_2715.JPG
23 жовтня у читальному залі районної бібліотеки відбулася зустріч із науковцями, авторами нещодавно виданих книг, а саме: Михайлом Романюком ( "Золочівська округа ОУН у національно- визвольному русі 1937-1953 рр.")) ; Ігорем іваньковим ( "Українська дивізія "Галичина"); Юрієм Дацьком ("Повна збірка гумористично-сатиричного журналу "Оса", яки видавався інтернованими вояками 1 УД 2Галичина" 1945-47 рр. у таборі військовополонених у м.Реміні, Італія). Модератором зустрічі був краєзнавець, вчитель Марко Бігус,
/Files/images/festini/IMG_2734.JPG /Files/images/festini/IMG_2731.JPG /Files/images/festini/IMG_2753.JPG

Немає коментарів:

Дописати коментар