четвер, 9 листопада 2017 р.

Україна в контексті революції 1917-1921рр.

     Українська революція 1917-1921 років - це національно-визвольна боротьба українського народу за незалежність та створення власної держави. Її очолила Українська Центральна Рада, що стала представницьким органом українських демократичних сил. Хоча революція не досягла своєї мети, вона започаткувала процес формування модерної української нації та відновила традицію українського державотворення.

       Відзначаючи 100 літній ювілей української революції 1917-1921 років працівники відділу обслуговування Золочівської ЦРБ ім.І.Франка підготували та провели читацьку конференцію " "Україна в контексті революції 1917-1921 рр." для першокурсників групи ІПЗ-1 Золочівського коледжу ( викладачі Курпіта Л.В., Богуш О.М.)
        Йшлося про видатних діячів національно-визвольного руху, розкрито соціально-політичні та культурні аспекти революційного часу, етапи визвольної боротьби від минулих століть до сьогодення.




Якщо Вам захочеться поринути у вир історії,  зрозуміти, як вона творилась та хто її писав - чекаємо Вас у нашій книгозбірні. 

Немає коментарів:

Дописати коментар