пʼятницю, 16 березня 2018 р.

День українського добровольця


.З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості Верховна Рада України 17 січня 2017 року прийняла постанову "Про встановлення Дня українського добровольця". Відповідно до неї щороку 14 березня в нашій державі відзначається День українського добровольц

14 березня 2018 р. у Золочівській центральній районній бібліотеці ім. І.Франка з цієї нагоди відбувся молодіжний захід «Люди, що несуть державу у своїх душах» за участю бійців-добровольців.


На зустрічі були присутні голова Золочівської райдержадміністрації Володимир Недзельський, голова Золочівської районної ради Олег Банах та керівник апарату Золочівської райдержадміністрації Галина Семчишин.
/Files/images/2018/3/dobrovolts/DSCF1588.JPG /Files/images/2018/3/dobrovolts/DSCF1605.JPG
Захід проведено в рамках розвитку неформальної освіти у районі, спільно працівниками відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю апарату райдержадміністрації та працівниками відділу обслуговування користувачів Золочівської ЦРБ .
Розпочався захід із вшанування пам’яті загиблих добровольців хвилиною мовчання.
Під час заходу учасники переглянули фільм «Сила нескорених» про героїчні подвиги добровольців. Ведуча заходу, Катерина Тихонова, керівник молодіжної громадської організації «Бужани» запросила до слова від бійців-добровольців – Андрія Феньчаковича. Захисник розповів про боротьбу добровольців за свій народ та свою державу і територіальну цілісність на сході України.
/Files/images/2018/3/dobrovolts/DSCF1564.JPG
Присутні на заході військові капелани – о. Михайло Сукмановський та о. Андрій Кулицький розповіли про духовність під час війни.
/Files/images/2018/3/dobrovolts/DSCF1608.JPG
Студенти Золочівського коледжу НУ «Львівська політехніка» продекламувала вірші про героїчні вчинки бійців-добровольців. А учасник молодіжного театру «Край» Семен Ничвид прочитавши поезію, закликав молодь до патріотизму.
/Files/images/2018/3/dobrovolts/DSCF1561.JPG
Голова Золочівської райдержадміністрації Володимир Недзельський та голова Золочівської районної ради Олег Банах виступили перед присутніми та наголосили на важливості бійці добровольчих батальйонів, які першими виступили на захист країни під час неоголошеної війни на сході нашої держави. Керівництво району звернулися до молоді, присутньої у залі, студентів Золочівського коледжу НУ «Львівська політехніка» та Золочівського професійного ліцею із закликом до мужності та героїзму, проявляти свою любов до батьківщини і сприяти в подальшому зміцненню патріотичного духу молоді в суспільстві.
/Files/images/2018/3/dobrovolts/DSCF1539.JPG /Files/images/2018/3/dobrovolts/DSCF1625.JPG

Немає коментарів:

Дописати коментар