четвер, 29 березня 2018 р.

Місячник боротьби з туберкульозом

 Уже традиційно на початку весни до Всесвітнього і Всеукраїнського дня боротьби з туберкульозом працівники Золочівської ЦРБ проводять профілактично-просвітницьку роботу серед молоді та різних категорій населення.
В читальній залі 28 березня для старшокласників ЗОШ №2 ( вчитель основ здоров'я Виговська І.В.,педагог -організатор Рибаха І.П) проведено годину здоров'я "Туберкульоз та його профілактика".
Головна мета таких профілактичних заходів полягає в тому, щоб змінити ставлення людей до власного здоров'я, запобігти виникненню і поширенню туберкульозу та хронічних захворювань органів дихання, ведення здорового способу життя. Адже туберкульоз - це соціально небезпечна інфекційна хвороба, яка може вражати всі верстви населення - від найбідніших до заможних і успішних.
Бібліотекарі Джегур І.І. та Кармазин О.М. підготували та провели презентацію "Туберкульоз - глобальна небезпека для людства"
Лікар-фтизіатр Л.П.Карпа детально розповіла про джерела інфекції, шляхи поширення збудника туберкульозу, прояви захворювання, хто найбільш уразливий до туберкульозу, що чекає людину в разі відмови від лікування, як вчасно виявити хворобу та шляхи запобігання захворюванню.
У цей день бібліотекарі розповсюджували листівки "Туберкульоз виліковний".
Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе туберкульоз, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї хвороби.

Немає коментарів:

Дописати коментар