пʼятницю, 23 березня 2018 р.

Тренінг "Твій помічник - Інтернет"



       У сучасних умовах, коли до традиційних книжкових фондів нині додалися аудіо- та відеоматеріали, СД, електронні ресурси, коли пріоритетним джерелом інформації у суспільстві став Інтернет і взяв на себе частину функцій бібліотеки, її традиційна роль змінюється.
Переведення книг у цифровий формат, створення електронних сховищ з віддаленим доступом змінює потреби користувачів у бібліотеках, тож звужене сприйняття бібліотеки лише як інформаційної установи може призвести до її занепаду. Вихід один – бібліотекам необхідно стати справжніми центрами культури, інформації, освіти, дозвілля і соціально значущого спілкування різних категорій громадян, особливо на селі, відірваному від сучасних засобів комунікації та недостатньо забезпеченому бібліотечними ресурсами – документами та інформацією.
21 березня 2018 року в секторі інформаційних технологій Золочівської ЦРБ ім.І.Франка відбувся тренінг «Твій помічник – інтернет» для бібліотекарів бібліотек-філій:
-с.Розваж
с.Підгороднє
с.Жуличі
с.Жуків
с.Новосілки
с.Митулин
с.Велика Вільшаниця
смт. Поморяни
Бібліотекар Оксана Замківська ознайомила присутніх із сторінками сайту Золочівської ЦРБ, зокрема розповіла про електронні ресурси бібліотеки, друковану продукцію книгозбірні, про роботу Громадського інформаційного центру, що діє при бібліотеці. Створила електронні скриньки для бібліотекарів с.Розваж та с.Жуків.
Запропонувала присутнім також використовувати нові бібліотечні послуги за допомогою Інтернету, а саме: ознайомитися з інформацією органів влади ЦНАПу прокоментувати владні ініціативи взяти участь у прийнятті важливих рішень; отримати правову консультацію, зокрема , з питань пенсій, соціального захисту, трудової міграції тощо; прочитати новини свого регіону країни світу; купити через Інтернет саме те, що потрібно, і недоступне у магазині села; вигідно продати врожай; замовити квитки на літак, потяг, автобус, а також концерт у будь-якому куточку світу, подати показник газового лічильника; оплатити комунальні послуги тощо.
/Files/images/2018/3/nternet/IMG_6479.JPG /Files/images/2018/3/nternet/IMG_6487.JPG

Немає коментарів:

Дописати коментар