четвер, 28 червня 2018 р.

До Дня Конституції України

    Конституцію України було прийнято Верховною Радою України на її п'ятій сесії 28 червня 1996 року. Цей день тоді ж було проголошено державним святом українського народу, оскільки Конституція є основним законом держави, яка остаточно закріпила правові основи нашої держави, її суверенітет і територіальну цілісність.
     До Дня Конституції України Золочівська ЦРБ ім. І.Франка підготувала виставку-панораму "Конституція - основний закон України", яка презентувалась у бібліотеці та у приміщенні фойє будинку "Просвіти" під час святкового концерту.




На виставці широко  представлена література з фонду бібліотеки, яка відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. Виставка організовувалась з метою ознайомлення читачів з історією створення Конституції України, формування правової культури та отримання знань про конституційні права та свободи, популяризації бібліотечного фонду. 


       З нагоди Дня Конституції України працівники відділу обслуговування Золочівської ЦРБ ім.І.Франка разом з організатором культурно-просвітницької роботи  Золочівського районного територіального центру соціального обслуговування Г. Андриц організували   літературно-музичне свято  "Ми віримо в майбутнє твоє, Україно", яке відбулося у  приміщенні клубу пенсіонера “Злагода»  для одиноких непрацездатних громадян. 



Захід відкрила Г.В.Андриц  вітаючи присутніх зі святом. 


Зав.відділу обслуговування Золочівської ЦРБ І.І. Джегур  розповіла про першу вітчизняну Конституцію, якою вважається Конституція гетьмана Пилипа Орлика, що була прийнята  5 квітня 1710 року, була однією з перших у Європі та світі.



 Свято продовжила презентація збірки поезій та диску " Одна доля". Бібліотекар відділу обслуговування В.В.Шафранська представила автора -  заслужену артистку естрадного мистецтва України Галину  Міколяш.





Галина Міколяш задушевно прочитала низку своїх віршів та виконала чимало своїх  пісень, деякі з них навіть акапельно.  Присутні мали змогу почути і  нові вірші, ще не опубліковані. 

Під час заходу панував дух добра, щирості, любові до рідного краю, до України.
У всіх глядачів на цілий день залишились не лише приємні спогади, а щира посмішка та гарний настрій.  
А закінчився захід  щирими словами  присутніх поетесі  за чудово проведений час та побажаннями здоров’я і творчої наснаги.

Немає коментарів:

Дописати коментар