пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

Зустріч із Тарасом Шахом



     14 лютого 2019 року у Золочівській центральній районній бібліотеці відбулася зустріч із Тарасом Шахом, який презентував свою книгу Нескорений «Крилатий» видавництва “Каменяр”.

     Тарас Шах - майстер слова, відомий краєзнавець, історик за покликанням, колишній педагог, громадський діяч, який приїхав з м. Бібрка Перемишлянського району. Автор ряду публікацій про довго замовчуване історичне минуле, сьогодні він робить важливу і потрібну справу - досліджує і оприлюднює правдиві факти історії України.
Золочів'яни добре знають його за виданою ним у 2015 році книжкою "Народжений для подвигу". Це документальна розповідь про нашого земляка, уродженця с. Солова - Миколу Лемика. Саме Тарас Шах працюючи в архівах натрапив на ім'я Лемика, відкрив цю героїчну постать для українського народу.
А сьогодні автор презентує нову працю назва якої "Нескорений "Крилатий", яка теж має відношення до Золочівщини, це книжка в якій розкрито життєвий і бойовий шлях референта пропаганди Золочівської округи ОУН-УПА Івана Керницького ("Крилатого"), який загинув за волю України у Криївці біля с. Гавареччина Золочівського району 18 лютого 1947р.















Немає коментарів:

Дописати коментар