четвер, 1 лютого 2024 р.

Майстер-клас по виготовленню Стрітенської Свічки

Щороку, християнський світ відзначає велике свято – Стрітення Господнє. Напередодні свята екоосвітяни НПП «Північне Поділля» разом із працівниками Золочівської міської бібліотеки ім. І. Франка провели майстер-клас по виготовленню Стрітенської Свічки, де всі охочі власноруч виготовляли та декорували стрітенську свічку.

Присутнім розповіли про релігійне значення цього свята для християн, традиції, звичаї та обряди Стрітення.

Свято Стрітення Господнього є одним із 12 найбільших християнських свят у році, адже сповіщає нам про велич принесення Дівою Марією маленького Ісуса вперше до церковного храму, на 40-ий день після народження Спасителя, та зустріч з праведним Симеоном.

У сучасних церковних традиціях заведено освячувати на священній літургії воду та свічку, які так і називають стрітенськими, зберігаючи їх вдома після освячення як оберіг. Свічку заведено берегти цілий рік та запалювати під час домашньої молитви.


Світло свічок – це гарний символ правдивого Божого світла, що ним є сам Господь. Стрітенська свічка з вірою та молитвою є оберегом сімейної злагоди. Традиції живуть, переходять від покоління до покоління, і хай кожен відчуває себе частиною цього дорогоцінного українського спадку.
 










Немає коментарів:

Дописати коментар