середу, 6 березня 2024 р.

Літературна композиція до 210- річчя з дня народження Тараса Шевченка

 9 березня - роковини Тараса Шевченка, українського Кобзаря, від  дня народження якого минуло вже понад два століття, але і сьогодні, з новим осмисленням і звучанням, озивається голос його душі - невичерпно  щедрої  й ніжної у ставленні  до людського горя і такої ж невичерпно багатої у світлих мріях про волю. Озивається Тарасів голос  у його вірщах-думах, які і понині вирують  незбагненною силою в серці кожного свідомого україня. Для кожного покоління вони були і залишаються джерелом глибинного  усвідомлення  нашого буття.

Про великого сина України відомо, здається, все. Однак багато дослідників  знову і знову звертається до життя  і творчості поета, уточноють  його безсмертні рядки, багаторічні дані , проектують його віще слово на сьогодення.

Учні 10 класу Золочівського ЗЗСО І-ІІІ ступеніа №3 разом з класним керівником Михайлишин Л.В. та педагогом-організатром Барабаш Н.В. завітали до Золочівської міської бібліотеки ім. І. Франка на літературну композицію "І на оновленній землі врага не буде, супостата", де мали можливість пригадати життєвий та творчий шлях Тараса Григоровича Шевченка і дізнатися цікаві факти про поета. Кричковська Христина Володимирівна провела літературне читання поезій. Замківська Оксана Володимирівна підготувала презентацію, використавши цитати Великого Кобзаря. Шафранська Віра Василівна та Джегур Інна Ігорівна підготували для учнів вікторину "Знаний - незнаний Шевченко". Учні активно брали участь у заході, відповідали на запитання, обговорювали свої результати.

Вшановуємо разом Великого Кобзаря!















Немає коментарів:

Дописати коментар