пʼятницю, 15 березня 2024 р.

Еколого-літературна світлиця «Летять понад вічність лелеки, крізь наші тривоги й роки»

       Незвичайне свято, присвячене лелекам, пройшло 15 березня в Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка для старшокласників Золочівського ЗЗСО I-III ступенів №3 ( вчитель Павлюк Г.) організоване сектором обслуговування бібліотеки спільно з працівниками НПП «Північне Поділля».
    Чому захід присвячений саме лелеці? Мабуть тому, що саме в березні повертаються лелеки до рідного краю та тому що цей птах є символом України й уособлює щастя, сімейний затишок, мир і добро.
    Працівники НП «Північне Поділля» ( Єргуньова М., Тишко Т., Шушкевич Н.,Грицай Х., Янковська Н.) розповіли про лелек із біологічної точки зору. Зокрема Тетяна Тишко розповіла про цікаві звички лелек, їхні особливості, про народні прикмети, про зв'язок лелеки з людиною та багато-багато цікавого. Надія Шушкевич також розповіла цікаві біологічні факти про цих дивовижних птахів та продекламувала вірш Дмитра Павличка «Ходить бузько по мочарах»
    Про численні легенди, казки, повір’я, що дійшли до нас розповіла бібліотекар Христина Кричковська. Захоплюючі розповіді супроводжувалися переглядом відео.
Провідний бібліотекар сектору обслуговування бібліотеки Джегур І.І. ознайомила учнів з книжковою виставкою «Лелеки прилетіли рано - до миру» та з виданнями про птахів, які знаходяться у книгозбірні.
    А згодом для старшокласників відбулася майстерка по виготовленню патріотичного лелеки.
    Сподіваємося, що в серці кожного з нас залишиться хоча б часточка тієї любові до України, яку мають до рідного краю ці величні птахи. І хай у нашому житті якомога частіше лунає лелечий клекіт – символ щастя і любові.                                                                                                             



  









Немає коментарів:

Дописати коментар