пʼятницю, 15 березня 2024 р.

Еколого-мистецька година «Первоцвіти- перша посмішка весни»

    Навесні кожного із нас радують ласкаві сонячні дні та ніжні, тендітні квіти, які першими відчувають ще не зовсім теплі, але вже приємні промінчики весняного сонечка. Первоцвіти символізують пробудження і відновлення життя після довготривалої зими, але саме вони найбільше потерпають від людини, їх значно більше зривають порівняно з літніми квітами. Деякі з цих квітів на межі зникнення.                                                                     
    15 березня екоосвітяни НПП «Північне Поділля» завітали до Золочівської міської бібліотеки ім. І.Франка на еколого-мистецьку годину «Первоцвіти- перша посмішка весни», розповілипро щорічну Всеукраїнську акцію «Первоцвіт», завдання якої привернути увагу до проблеми збереження ранньоквітучих рослин, а також сформувати у підростаючого покоління природоохоронні навички та почуття відповідального ставлення до природи.                        
     Первоцвіти прекрасні, але тільки в їх природному середовищі існування, адже зірвані квіти «живуть» лише кілька днів. Щоб продовжити життя цих прекрасних квітів учасники заходу спільно з мисткинею Галиною Курило малювали їх на деревних спила акриловими фарбами.       Бібліотекарі підготували книжкову виставку «Збережемо первоцвіт"                                                                   








Немає коментарів:

Дописати коментар