вівторок, 14 червня 2016 р.

125-років від дня народження Є.Коновальця

                                                 Найвищий обов'язок - посвятитись націїї.
                                                                                                                         Є. Коновалець

    Євген Коновалець -  одна з найцікавіших постатей української історії минулого століття: полковник Армії УНР, комендант УВО, голова Проводу Українських Націоналістів. 
    Життя Євгена Коновальця є невід'ємною частиною визвольного процесу ХХ століття. Оминаючи його діяльність, неможливо зв'язно пояснити багато подій доби Центральної Ради і Директорії, міжвоєнного миру та й багатьох подій після його загибелі.
    Місце Є.Коновальця в українській історії вічне. Він заради незалежності власного народу свідомо зрікся багатьох життєвих благ, став на шлях борця і мученика, жив заради майбутнього власного народу і залишив нам приклад синівського ставлення до рідної землі.
    З нагоди 125-ї річниці  від дня народження Є.Коновальця у центральній районній бібліотеці відбувся "круглий стіл": "В ідеалах Євгена Коновальця - сила України", на якому були присутні священослужителі золочівських церков, вчителі, історики, представники місцевої інтелігенції. На початку заходу демонструвався документальний фільм із серії "Українські державники. Євген Коновалець" . В діалозі  "круглого столу"  взяли участь: Т.Криницький, О.Ходачок, С.Мельник, О.Кіс, М.Бігус, прозвучали вірші в пам'ять полковника  у виконанні О.Кармазин.  






Немає коментарів:

Дописати коментар