середу, 22 червня 2016 р.

Зелене свято - майове диво

Зелене свято - майове диво
Зелене свято – клечальне диво!
О! Як на серці моїм щасливо,
Коли згадаю дощем обмиті
Гілля кленові, волошки в житі.

        З нагоди Свята Трійці у приміщенні клубу пенсіонера “Злагода» Золочівського районного територіального центру соціального обслуговування відбулася зустріч "Зелене свято у травах іде" для одиноких непрацездатних громадян, яку провели працівники відділу обслуговування Золочівської центральної районної бібліотеки ім.І.Франка - Інна Джегур, Оксана Кармазин, Віра Шафранська та Галина Андриц  (організатор культурно-просвітницької роботи центру).
      Бібліотекарі Інна Джегур та Віра Шафранська розповіли про перше свято теплого лагідного літа – Трійцю, чарівне свято, яке не загубилося в мороці століть і зберегло свою прадавню назву – Зелене. Добрим звичаєм прийшло до нас від діда-прадіда прикрашання української хати квітами та травами, бо саме в травах – сила людська, а квіти несуть людям щастя і красу.
      Зустріч відбулася в дружній обстановці за горнятком трав'яного запашного чаю, звучали легенди, вірші. Гуморески «Куми – кулінари», «Прогноз погоди» Павла Глазового , «Легенду про волошки» – прочитала Оксана Кармазин. Підопічні центру наввипередки розповідали цікаві, смішні історії, бувальщини.
       Було запропоновано перегляд періодичних видань бібліотеки, представлена на огляд користувачам виставка-імпровізація "Зелене свято - майове диво". Окрасою зустрічі був святковий букет польових квітів та встелена лепехою підлога, що є символами Зелених свят. Кольорів і ароматів повен зал! Всім було затишно, приємно, весело.
/Files/images/2/IMG_1471.JPG /Files/images/2/IMG_1474.JPG /Files/images/2/IMG_1475.JPG /Files/images/2/IMG_1485.JPG/Files/images/2/IMG_1468.JPG /Files/images/2/IMG_1478.JPG

Немає коментарів:

Дописати коментар