пʼятницю, 28 жовтня 2022 р.

Арт-майстерка з гончарства

Гончарство – це відпочинок душі через руки! Гончарство – це спосіб познайомитись з традиційним ремеслом своїх предків, поринути в романтичну пригоду та створити щось дійсно цінне власними руками.
Користувачі бібліотеки та учні Золочівського ЗЗСО №2 ім. М.Шашкевича з сімей внутрішньо-переміщених осіб, учні, які навчаються на інклюзивній формі навчання, 26 жовтня взяли участь у арт-майстерці з гончарства, що відбувся в Золочівській міській бібліотеці ім. Івана Франка. Учнів супроводжували: практичний психолог Стемпняк І.З., соціальний педагог Курило А.О., та асистенти вчителів Барило О.Б. та Чіпак Ю.А. Усі охочі мали можливість спробувати зробити виріб з глини (свищик, кошик, скриньку, оберіг тощо).
Майстриня, керівниця гуртка ДПТНЗ Червоненського ВПУ Кіналь Марія, розповіла учням про історію та значення кераміки.
Бібліотекарі організували книжкову панораму «Рукотворне диво» та виставку робіт з глини, де були представлені зразки шпиколоської та гаварецької кераміки.
Ліплення діє як арт-терапія, корекція та реабілітація. Як терапія воно допомагає звільнитися від негативних емоцій, що є дуже актуальним в теперішній час.
Велика подяка майстрині Кіналь Марії за таку чудову можливість доторкнутися до мистецтва.
Світлини Андрія Доброносова.










 




Немає коментарів:

Дописати коментар