неділю, 26 лютого 2023 р.

90 років з дня народження Патріарха Любомира

26 лютого виповнилося 90 років від дня народження Блаженнішого Любомира Гузара - легендарної постаті в історії Української греко-католицької церкви.

Життєвий шлях Блаженнішого Любомира по-справжньому знаковий. У ньому поєдналися передвоєнні роки дитинства, еміграція за океан, монаша формація в Італії і повернення до України задля повноти скромного служіння; священство підпільної Церкви, єпископське служіння, що з таємного стало явним, зрештою кардинальський титул і багатолітній провід УГКЦ – і врешті – добровільне зречення з найвищого уряду, щоби «теплою рукою» передати справи Церкви і віддати себе служінню доостанку.

Але найбільший здобуток – і спадщина, яку Блаженніший залишив по собі – нематеріальна слава і справжнє визнання, що походить зі щирої любові до духовного батька. Любомир був не просто моральним авторитетом. Титул Патріарха він носив не за церковним уставом, а за майже біблійною поставою праведного старця, що зажди має добре слово Божої мудрості. Ця постава залишилася в пам’яті сучасників Блаженнішого понад усі титули й звання, які він за своє життя отримав як священнослужитель, наставник і вчитель.

У читальному залі Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка діє виставка-портет «Людина світла, добра і любові», присвячена 90-річчю від дня народження релігійного діяча, де ви зможете ознайомитися з мудрими настановами та міркуваннями Блаженнішого Любомира Гузара, іншими виданнями духовного напрямку.

Запрошуємо до читання!



Немає коментарів:

Дописати коментар