пʼятницю, 7 квітня 2023 р.

Майстер-клас з декорування вербної гілки

 За тиждень до найбільшого християнського свята Великодня відзначаємо Вербну неділю – свято, яке знаменує вхід Господній в Єрусалим. У цей день в храмах України освячують  гілочки верби.

Верба вважається символом весни, родючості, здоров’я, радості і життя. Крім того, рослина має магічні і лікарські властивості. В народі кажуть, що вона може лікувати, забирати негативну енергію.

Вважається, що освячена верба протягом цілого року захищатиме нашу домівку від пожеж і паводків, а господарів осель – від бідності, хвороб і незгод.

 Напередодні вербної неділі у читальному залі Золочівської міської бібліотеки ім. І. Франка працівники бібліотеки разом з працівниками НПП «Північне Поділля»  провели майстер-клас  з декорування вербної гілки.

Природоохоронці Тетяна Тишко та Христина Грицай розповіли присутнім про лікувальні властивості верби, про звичаї українського народу щодо освячення вербових галузок, народні повір’я та перекази пов’язані із цим деревом.

Відвідувачі освоювали мистецтво декорування верби природніми матеріалами та різнобарвними стрічками. А фантазія та бажання учасників зробили вербовий букетик кожного -  унікальним.

 Аби простіше було підготуватися  до Великодня, бібліотекарі підібрали книги та  оформили гурман-виставку «Великодні рецепти: готуємо з любов’ю».

З  допомогою книг господині зможуть опанувати  секрети  приготування великодніх страв, більше дізнатися  про народні звичаї та обряди, познайомитися з атрибутикою українського Великодня.











Немає коментарів:

Дописати коментар