пʼятниця, 11 серпня 2023 р.

День молоді

Молодість - це не просто певний період у житті людини, а ще й особливий стан душі. Тому День молоді вважається святом творчості, енергії, пізнання та реалізації найсміливіших задумів.
Міжнародний днем молоді має на меті нагадати про роль молодих людей у розвитку та побудові світу, а також у вирішенні різних повсякденних завдань.
У світі здавна була особлива увага до молоді — енергійної та активної частини суспільства, що не сприймає компромісів, задає тренди і є рушійною силою багатьох новацій.
Довгий час — до 2022 року — в Україні відзначали День молоді в останню неділю червня. Такий день встановив указ президента від 22 червня 1994 року.
Такий час святкування виходив корінням ще з радянської традиції. Зокрема, в росії досі відзначають День молоді 27 червня.
Після російської агресії 2014 року і з бажанням інтегруватися у європейську родину в Україні постало питання перенесення свята на іншу дату.
Тому 28 липня 2021 року президент Володимир Зеленський з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України підписав указ № 333/2021 про перенесення Дня молоді на 12 серпня, коли за календарем ООН відзначають Міжнародний день молоді.
Отже, тепер офіційно День молоді в Україні відзначають 12 серпня. У 2023 році він припадає на суботу.
З нагоди свята в Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка оформлено книжкову презентацію: «Молодь – майбутнє держави». Запрошуємо до читання!
Будуйте плани і виконуйте задумане, всупереч усім труднощам! Мрійте і дійте! Будьте щасливі!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар