середа, 16 серпня 2023 р.

Презентація поетичної збірки Андрія Доброносова «Пухнастий муз»

Стало доброю традицією збиратися в нашій бібліотеці на зустрічі із поетичним словом. Вже не вперше ми радо приймаємо у своїх стінах талановитих особистостей, проводимо презентації їхніх збірок. 15 серпня у Золочівській міській бібліотеці ім. І. Франка зібралися люди небайдужі до поетичного слова для знайомства з поетичною творчістю Андрія Доброносова та презентацію його першої поетичної збірки.



Андрій Доброносов займається фотографією і намагається, де можливо, зафіксувати для історії ще збережену стару архітектуру. Видав набори листівок з видами міста Золочева та фотоальбом «Золочівський цвинтар». Здійснив повний переклад праці Луції Харевічової «Історія міста Золочів» та художньо оформив книгу «Золочів. Деякі описи та світлини». Багатогранний у творчості. Майстерно вишиває, малює, а ще й поет з романтичною душею.

Збірка віршів «Пухнастий муз» спонукає зануритись в епоху середньовіччя, що сповнена легенд та таємничості. Ліричний герой виклав на папір свої почуття – глибокі та багатогранні. Вірші пронизані любов’ю і смутком, водночас, як стверджує сам автор, не обійшлося і без іронії. Тон збірки симпатично пафосний та романтичний.
Видання містить вірші написані протягом багатьох років, деякі з них подані вже у перекладі, який зроблений за останній рік. Є серйозні вірші, але переважно написано з гумором і, сподіваємося, читач знайде те, що йому сподобається.
Поетичне дійство, приурочене 50-ти річчю з дня народження автора, згуртувало друзів, однодумців, поціновувачів поетичного слова. Гарний настрій і позитив протягом усього заходу підтримувала ведуча – Інна Джегур.
Автор читав вірші, розповідав передісторію написання творів, частував присутніх власноруч випеченим печивом.
З цікавістю присутні прослухали вірш «Трагедія у домі…» у виконанні Христини Кричковської, який розкриває легенду пов’язану з трагедією однієї сім’ї на Поморянщині. Дана поезія не залишила нікого байдужим.
Із подією в творчому житті поета привітали: Віра Викрикач, Ірина Яворська, Галина Курило, Іванна Марчак, Олексій Бліщ, Володимир Сивак.
Присутні ділилися враженнями про збірку, бажали автору не зупинятись на досягнутому і підкорювати нові вершини творчості. Справжнє тепле людське спілкування та лірична поезія створили зворушливу атмосферу свята.
Тож, побажаємо Андрію Доброносову, щоб його перша поетична збірка стала трампліном для подальших творчих злетів, нових ідей, добрих справ.
Відтепер книга з автографом є у Золочівській міській бібліотеці. Щиро вдячні за подарунок. Запрошуємо до читання!


















Немає коментарів:

Дописати коментар