четвер, 12 грудня 2019 р.

Літературно-музична вітальня "Шістдесятники"

   Шістдесятники - це молоде покоління митців шістдесятих років двадцятого століття, сформоване в період тимчасової "відлиги" радянського режиму (1956 року відбувся ХХ з'їзд КПРС - Комуністичної партії Радянського Союзу, - що засудив культ особи Сталіна й узяв курс на десталінізацію).
  Шістдесятники виступили на захист національної мови і культури, свободи художньої творчості. Розвинули активну культурницьку діяльність, яка виходила за межі офіціозу: влаштовували неформальні літературні читання та художні виставки, вечори пам'яті репресованих митців, замовчувані театральні п'єси, складали петиції на захист української культури.

   11 грудня 2019 року в читальному залі Золочівської ЦРБ ім. І. Франка відбулася літературно-музична вітальня " Шістдесятництво" для учнів Золочівської ЗОШ І-ІІІ ст 2 ім. М. Шашкевича
10-Б, 11-А класів (вчитель історії Мельник С.В.).  Бібліотекарі відділу обслуговування  розповідали про відомих поетів-шістдесятників, читали їхні вірші.  Було продемонстроваго живий голос Василя Симоненка, записаний 1962-1963 рр., поезію "Де зараз ви, кати мого народу?" В. Симоненка у виконанні наших сучасників - акторів театру і кіно, музичну композицію "Душа"  на слова Ліни Костенко, та чарівну пісню у виконанні О. Богомолець на слова Л. Костенко "Вечірнє сонце, дякую..." 









Немає коментарів:

Дописати коментар