середу, 2 вересня 2020 р.

Війна, яка пройшла крізь серця


2 вересня світ відзначає 75-ту річницю закінчення Другої світової війни - найбільший в історії людства збройний конфлікт завершився підписанням капітуляції Японії.
Друга світова війна - це частина історії нашої Батьківщини, пам'ять про війну - це наша шана минулому і прояв людяності нації. Пам'ять про війну є особистою для кожного з нас, адже в кожній родині є власна історія про долі рідних, які назавжди змінила Друга світова.
Згадуючи подвиг ветеранів війни не можемо оминути ветеранів Золочівщини, чиє життя є еталоном мужності та патріотизму.

Чи знаєте ви, що спогади про "війну з перших вуст", а також біографічні відомості про ветеранів Золочівщини Другої світової війни зібрала вчителька історії Золочівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Тетяна Борисівна Тихонова у книзі "Солдати перемоги". Більше про книгу: http://zolocyiv-kraj.blogspot.com/2020/05/blog-post_6.html

Серед інших не можемо не згадати ветерана війни та праці, учасника визволення міста Золочева від німецько-фашистських загарбників Андрія Васильовича Сивака, почесного громадянина міста Золочева. Його ім’я вписане не лише в історію Золочева, а й України та інших держав. Андрій Васильович був удостоєний 18-ти державних нагород. Його іменем названа справжня зірка в сузір’ї Козерога. Зараз Андрія Васильовича вже немає з нами, але пам'ять про нього бережуть не лише рідні та близькі, а й усі золочів'яни!

Цікаво про нелегкий життєвий шлях Андрія Васильовича Сивака читайте тут:  http://nus.in.ua/novyny-zolochivschyny/135-90-litniy-yuviley-andriya-sivaka.html

Про ці історичну подію ви зможете прочитати більше, завітавши до Золочівська центральна районна бібліотека ім.І.Франка!



Немає коментарів:

Дописати коментар