пʼятницю, 13 травня 2022 р.

Мистецтво Мехенді

    Люди віддавна прикрашали своє тіло різними орнаментами. Розпис хною був відомий в Стародавньому Вавилоні, Ассирії, Месопотамії, Стародавній Греції і в Великій Римській імперії. Малюнки хною служили не тільки вишуканою прикрасою, але і своєрідним талісманом, люди приписували їм магічні і охоронні якості.
    Розпис тіла хною (менді або мехенді від Mehndi) - це не татуювання, а малюнок на тілі, який не вводять під шкіру, а наносять на її поверхню за допомогою хни.
Це мистецтво вже досить популярне і у Золочеві.
    10 травня у Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка вже вдруге, по численних проханнях наших користувачів та гостей, що тимчасово перебувають у нашому місті, відбувся майстер-клас "Мехенді" з художницею та волонтеркою Оля Воронюк. Художниця майстерно зображувала східний візерунок на кисті рук усім охочим. Учасники і самі мали змогу на собі намалювати якийсь візерунок, без будь-якого ескізу. Малювали те, що відчували.
    Цього разу до заходу приєдналася Ksenia Vladyka - культуролог за освітою, яка розповіла присутнім історію виникнення мехенді, згадала основні стилі цього мистецтва в індійській, арабській, азійській, європейській культурах.


    Під мотиви східної музики Ксенія навчила учасниць заходу пов'язувати на голову арабську шейлу - жіночу хустку, щоб ще краще проникнутись чарами східного світу.
Мехенді – це гарно і корисно!
Будьте гарними без шкоди для здоров’я!















Немає коментарів:

Дописати коментар