пʼятницю, 13 травня 2022 р.

Лелеки - живі символи України

Війна… Непростий час для усіх українців, і для тих, хто покинув свої домівки, і тих, хто вже й не має куди повертатися, і тих, хто тут, у відносній безпеці.
Вже майже місяць тривала війна… прилетіли лелеки … Цього року це якось було по особливому, якось надзвичайно. В час коли лишається лише віра, реальність наповнюється символізмом. Лелеки своєю присутністю ніби принесли нам добру звістку - життя триває.
11 травня в Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка пройшов екологічно-мистецький захід "Лелеки - живі символи України". Працівники НПП «Північне поділля» Тетяна Тишко та Христина Грицай разом з бібліотекарями Інна Джегур, Віра Шафранська ,Христина Кричковська підготували цікаві розповіді про лелек.
Також золочів`яни та гості міста з радістю прийняли участь у майстерці з виготовлення оберегів-лелек з тканини, що будуть передані для наших воїнів, що захищають нашу неньку Україну. Адже їм як нікому іншому потрібна вісточка з дому, наша підтримка та впевненість, що їх люблять та чекають.
Лелеки неабиякі птахи, кажуть, що вони розуміють людську мову. Це птахи, дивлячись на які згадуєш українську хату на даху якої звито гніздо, це символ сімейного благополуччя, любові до рідної землі, Батьківщини. Українська душа втомлена бідою, зморена нещастям але спрагла людяності, прагне гідності, цінує добру волю. І ті лелеки, що принесли весну на нашу землю символ відродження, знак, що дає сили жити, боротися, перемагати. Так воно і буде…












Немає коментарів:

Дописати коментар