понеділок, 22 травня 2023 р.

Презентація поетичних збірок Ірини Яворської

 Вірші…

Як народжується поезія? Де можна придбати такий дар, що здатен звичайні прості слова висловити так естетично та піднесено?

Поетичну творчість можна порівняти з польотом ластівки. Цьому не можна навчитися. З цим даром народжуються та впродовж життя удосконалюють.

У справжній поезії можна побачити цілий світ, наші почуття, бо вірші – це прожиті сторінки життя самим митцем слова. Не вигаданого, відчутого до найглибших струн його душі та пронесеного у серці. Це потік енергії, болю і душевного спокою. Саме поезія покликана фарбувати наше життя в більш насичені кольори, надавати йому більш виразних відтінків. Буває смішно, буває – сумно, іноді – байдуже… Та все ж сильні вірші завжди знаходять місце в серці та душі свого читача.

Світ побачили ще три нові збірки віршів «Вісь гармонії», «Слово заліза і зброї», «Меандр-зоря». 21 травня у Золочівській міській бібліотеці ім. І. Франка відбулась презентація цих поетичних збірок золочів'янки Ірини Яворської.



Поетеса дебютувала у літературі ще у 1999 році з книгою " В зеніті високого притулку". Згодом були видані збірки "Диво-папороть-цвіт",«Там, де явір високий» , "Лірники духу", "Країна дитинства", «Вісь гармонії».

За словами авторки, кожна нова збірка відрізняється від попередньої, адже за роки змінилось світобачення поетки, вплинули і сумні події, що відбуваються в Україні.

Ірина Павлівна ділилась з присутніми особливістю написання віршів. Все це гармонійно перепліталось із декламацією поезії, з відгуками численних гостей, запрошених на зустріч. Прозвучала у записі  пісня на слова поетеси "Оберіг" у виконанні відомого усім Теодора Кукурузи.

Приємним музичним дарунком стали чисельні попурі золочівського музиканта композитора виконавця, інструменталіста Олександра Михайліва.

Присутні читали вірші, ділилися враженнями про книгу, бажали авторці не зупинятись на досягнутому і підкорювати нові вершини творчості. На вечорі панувала надзвичайно тепла та дружня атмосфера.















Немає коментарів:

Дописати коментар