пʼятницю, 5 червня 2020 р.

День професії: «Журналіст - це…»

    Ще прабатьки стверджували: якщо усне слово розчиняється у повітрі, то написане  залишається. Інколи навіки.
     Писали на камені, на папірусі, на глиняних дощечках, на бересті... В прадавні часи - одиниці, сьогодні - мільйони. А найбільше - письменники і журналісти!

  Видатний дослідник слова, українець за походженням, Козак Луганський (псевдонім В.І.Даля) назвав журналістику дуже образно - "терміновою словесністю". Інший всесвітньо відомий українець М.В. Гоголь писав: "У кожнім слові безліч простору, кожне слово неосяжне". А славетна Леся Українка сумувала з приводу того, що слова " не гострий, безжалісний меч, той що  стина вражі голови з плеч". Але можна сміливо заявити: слово " в руках Майстра" стає грізною зброєю. Воно може боляче вразити. Може вилікувати. Може й  доленосний шлях відкрити.
   Та головне покликання журналіста - донести до людей подих сучасності, розкрити найхарактерніші риси конкретної дійсності, завжди бути у самому епіцентрі подій, у найгарячіших точках нашого життя-буття.


Шановні журналісти!

    У цей святковий для вас день бажаємо невичерпної енергії для втілення у життя всіх задумів, планів і мрій, добрих і позитивних новин, сили духу, натхнення, гострого пера, міцного здоров’я, щастя, удачі та творчих успіхів!

 Ваша повсякденна робота і, оперативність та ексклюзивність винагороджуються вдячністю читачів. До вас, майстри пера, прислухаються, вам вірять та часто шукають вашої підтримки. Тому будьте наполегливими на творчому шляху.






Немає коментарів:

Дописати коментар