суботу, 26 листопада 2022 р.

 26 листопада 2022 року – День пам’яті жертв Голодомору в Україні

Цьогоріч - 90-ті роковини Голодомору – акту геноциду, який влаштував радянський режим проти українського народу у 1932-1933 роках. Це один з найстрашніших злочинів, який не лише забрав життя мільйонів невинних людей, але й лишив глибокий травматичний слід для всього народу.
Голодомор – масовий штучно організований голод, влаштований владою шляхом насильного вилучення продовольчих запасів в селян, яке відбувалося разом з широкими репресіями проти різних верств населення. Голодомор – був способом для знищення української ідентичності.
У 2022 році, через дев’ять десятиліть, пам’ять жертв сталінського геноциду вшановується в умовах повномасштабної війни росії проти України. Це ніщо інше, як застосування чергових геноцидних практик проти українців, адже сьогодні росія намагається знищити українську ідентичність, волю, свободу та цілу націю. Геноциди і Сталіна, і Путіна спрямовані на те, щоб подолати опір українців, провчити непокірних та перетворити тих, хто залишиться, на безвільних людей.
У 2022 році День пам’яті проходить під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо», тому що саме це є запорукою перемоги України.
Запалімо свічку пам’яті, як вияв скорботи за загиблими та віри в перемогу українців найближчим часом.
У Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка оформлена книжкова експозиція «Голодомор 1932- 1933рр.». До уваги користувачів пропонується добірка різноманітної літератури, яка стосується даної тематики.


Немає коментарів:

Дописати коментар