пʼятницю, 18 листопада 2022 р.

Міні-виставка вишитих ікон Андрія Доброносова

Вишивання – це хобі, яким захоплюється безліч різних людей незалежно від віку, сімейного стану і статі. Чоловіки також вишивають, причому їх навіть більше, ніж ми можемо собі уявити. У певні моменти історії вишивання розглядалося як суто чоловіче проведення часу.
Творчість золочів’янина Андрія Доброносова якнайкраще підтерджує, що вишивання це заняття не лише для жінок.
17 листопада в читальному залі Золочівської міської бібліотеки ім. І. Франка відбулася презентація творчості Андрія Доброносова. На цей раз присутні мали змогу помилуватися міні-виставкою вишитих ікон.
Цей чоловік є справжнім майстром вишивального мистецтва. А ще Андрій не лише вишиває, а й малює, фотографує, пише вірші, багато читає. Дуже любить рідне місто, захоплюється історією, старовиною, закоханий в архітектуру. У 2013 році випустив підбірку авторських фотографій нашого міста у двох частинах.
Той, хто хоч раз побував в затишній оселі Андрія Доброносова, неодмінно скаже, що, відчиняючи її двері, наче потрапляєш у виставкову залу. На стінах – вишиті ікони та картини.
Андрій змалку приглядався до маминої праці, а згодом уже й сам почав вишивати. Спочатку – маленькі серветки, а потім «малював» нитками картини. Вишита колекція щоразу поповнювалася новими рукотворами. Красиве захоплення дедалі більше затягувало пана Андрія у свої міцні тенета.
З кожним роком це ремесло вдосконалювалося, з’являлися нові схеми та техніки, які мені хотілося освоїти якнайшвидше, – пригадує пан Андрій. – Тож вільну хвилину я завжди присвячував цій справі.
Але Андрій дуже прискіпливо відносився до вишитих облич. Він прагне, щоб робота була чіткою, не спотворювала людину у вишивці, особливо це стосується ікон.
Одного разу під час перебування в Музеї вишитих ікон отця Дмитра Блажейовського, пан Андрій зрозумів, що можна вишити гарну ікону, з природніми рисами обличчя. Вишивальнику захотілося створити свою ідеальну роботу – вишиту ікону.
Від цього часу вишив 14 ікон. Найбільша його ікона «Різдво Ісуса Христа» зайняла три місяці роботи. Менші ікони святих майстер вишиває два тижні.
На прикладі робіт Андрія Доброносова учасники зустрічі змогли побачити, що чоловіки як правило дуже добре вишивають. Всі роботи Андрія – це справжні витвори мистецтва, витончені, з ідеальним поєднанням кольорів, технік, з ідеальним виворотом.
У його колекції – сорочки, серветки, картини, ікони, які милують око своєї красою.
Ви також можете створювати власні вишивки на основі улюблених фотографій, картин. Такі вишиті роботи будуть прекрасними подарунками для сім'ї та друзів. Пан Андрій готовий ділитися досвідом та запрошує однодумців на майбутні майстер-класи.















 















Немає коментарів:

Дописати коментар