пʼятницю, 8 грудня 2023 р.

Презентація книги "ПОЖЕЖА ЗОЛОЧЕВА 1903 року на сторінках тогочасної преси"

 


Тут був справжній день суду Господнього. Золочів був схожий на величезний смолоскип, який шипів і ревів від тріскоту палаючих будинків і стогону людей. Вогонь знайшов відкрите поле - він розійшовся з дикістю розпущеного табуна. Підпалом для нього стало скупчення будинків і хатинок, що юрмилися навколо ринкової площі в центрі міста. Тут він набрав такої сили і створив стільки жару, що, здавалося, навіть повітря горить, - писав спецкореспондент газети "Кур'єр львівський"
120 років тому, 17 вересня 1903 року, Золочів охопила маштабна пожежа, яка знищила значну частину міста, нанесла величезну шкоду місту і його жителям.
Очевидці пожежі, спеціальні кореспонденти окремих львівських періодичних видань, висвітлювали події на сторінках газет та журналів. Про що писали - читайте у книзі "ПОЖЕЖА ЗОЛОЧЕВА 1903 року на сторінках тогочасної преси" /упоряд. Юрія Баб'яка, Андрія Доброносова (Львів, 2023)
Дане видання містить переклади газетних та журнальних статей, що висвітлювали пожежу у місті Золочеві 1903 року. Ці статті були опубліковані у таких періодичних видання, як "Кур'єр львівський", "Газета львівська", "Щотижневик ілюстрований" і є цінним джерелом для вивчення історії Золочева початку ХХ ст.
У п'ятницю, 8 грудня, відбулася презентація даної книги у Золочівській міській бібліотеці ім. І.Франка. Трохи фото - https://zolocyiv-kraj.blogspot.com/2023/12/1903_12.html
P. S. Будьмо своїми! Читаймо разом та знаймо своє 😉

Немає коментарів:

Дописати коментар