четвер, 7 грудня 2023 р.

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТИЖДЕНЬ ЧИТАННЯ

Згідно з стратегією розвитку читання на період до 2023 року " Читання як життєва стратегія" з 4 до 10 грудня 2023 року діє Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання» , мета якої — об'єднати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії.
Цьогоріч гасло Акції — «Бути своїми», що означає зв’язок між поколіннями та демонструє силу єднання українців, згуртованих перед труднощами. Ми віримо, що зорганізована Акція є прекрасною можливістю нагадати всім українцям про важливість читання як доступної та корисної практики дозвілля, професійного розвитку і соціальної адаптації, а її підтримка може бути сигналом солідарності представників книжкової індустрії України.
Ініціював проведення Національного тижня читання Український інститут книги. Він дещо схожий на модерований флешмоб – Інститут закликає людей купувати книжки на подарунки, поширювати інформацію про свої улюблені літературні твори і ділитися враженнями від прочитаного. Є у нього і свої хештеги: #тижденьчитання2023 і #бутисвоїми.

Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка долучається до акції. 7 грудня а в читальному залі бібліотеки було проведено бібліотечний урок-екскурсію «Нація, яка читає непереможна» та годину-портрет «Художній світ Миколи Хвильового» для студентів Золочівський фаховий коледж НУ "Львівська політехніка" (Гнідець Т.Ю. – викладач правознавства громадянської освіти).
Бібліотекарі підготували цікаві факти про читання та його користь. Переглянули переконливі відео «Навіщо читати книги?» , «Користь читання», «М. Хвильовий. Талант, що прагнув до зір…»
Цьогоріч у фокусі Національного тижня читання є постать Миколи Хвильового, якому у грудні відзначають 130 років від дня народження.
Микола Хвильовий – український письменник, публіцист, критик, громадський діяч, один з основоположників пореволюційної української прози та один із найвідоміших представників розстріляного відродження.
Саме Микола Хвильовий у літературних дискусіях дуже близько підійшов до відповіді на питання як нам стати сильнішими у боротьбі проти нашого давнього ворога. Вона полягала в тому, що треба йти шляхом українізації, а не просвітництва.
Ми сподіваємось, що всі перелічені цікаві факти про читання зроблять цю навичку ще ціннішою у очах українців. І що попри величезні зусилля комп’ютеризації, друковані книги не зникнуть із життя людини.
#zolochiv_library

Немає коментарів:

Дописати коментар