середу, 13 грудня 2023 р.

НАРОДОЗНАВЧІ ПОСИДЕНЬКИ

Ми українці відчуваємо повагу і святість до своїх традицій. Пам’ять про своїх предків це не данина моді, це природна потреба триматися свого родоводу.

13 грудня у Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка відбулися народознавчі посиденьки «Різдво: коли традиції оживають» за участі представниць клубу «Берегині роду» (очільниця І.П. Яворська)
У давнину наші предки починали від свята Андрія вчити молодь колядувати, готувалися до різдвяних свят. Тож і гості дійства гучно та гарно заспівали «Добрий вечір,тобі пане господарю» та «Нова радість стала».
Учасники зустрічі мали змогу доторкнутися до минувшини, поринути в атмосферу загадковості, відчути красу та поезію давніх обрядів та розповісти про різдвяні традиції своїх родин. Було цікаво, адже тут зібралися золочів’яни та гості нашого міста. Кожен з присутніх розповів, як святкують Різдво у його родині.
Приємною несподіванкою для присутніх стала поява Святого Миколая, який привітав усіх присутніх із прийдешніми святами та побажав щасливого Різдва та Нового року і миру в Україні.
Щирий сміх, приємна атмосфера залишили незабутні враження і теплий спогад. Усі учасники вечорниць могли скуштувати традиційну різдвяну українську страву – пампушки.
Традиції нашого народу багаті та цікаві. Їх потрібно пам’ятати та шанувати, адже щасливого майбутнього ми можемо досягти лише пам’ятаючи наше славне минуле















Немає коментарів:

Дописати коментар